Hu, csütörtök van és ez a héten az első bejegyzés a szerdai inspirációk
is elmaradtak sajnos, de most itt vagyok és egy receptet hoztam nektek.
Afrikai harcsa vegyes
burgonyával
A vegyes burgonya
onnan jött, hogy kétféle burgonyát használtam:
·
Édes burgonyát
és
·
Rendes burgonyát
Ezt megpucoltam
felszeleteltem a képen látható méretre és enyhén sós vízben megfőztem.
Halhoz a fűszerek:
- Ø Só
- Ø Bors
- Ø Római kömény
- Ø GyömbérØ Szerecsendió
- Ø Majoránna
- Ø Bazsalikom
Sót és borsot bőven rakhatunk, rá ez fogja
megadni a finom izét a többivel óvatosan, bánjunk,
mindenből csak egy picit nem
essünk túlzásba.
Miután a burgonya megfőtt leszűrtem sóztam (szükségét
éreztem, ha elég sós a burgonya csak borsozzuk) borsoztam és egy kókusz zsírral
kikent tepsibe beleborítottam erre helyeztem rá a halakat. Mielőtt beraktam a sütőbe
daraboltam rá kókusz zsírt, hogy ne száradjon ki se a hal se a burgonya
Előmelegített sütőben olyan 180 fokon 20-25
percig sütöttem. Ennyi idő alatt a hal is meg sült és a burgonya is kapott egy
kellemes kérget.
Tálalás: Egy lapos tányér közepére burgonyát
halmoztam majd vágtam két szelet kétujjnyi vastag halszeletet és rátettem a burgonya
tetejére majd egy vékony citromkarival díszítettem.
Próbáljátok ki nagyon finom.Hamarosan jövök a következő bjegyzéssel .
Réka
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése