2016. április 21., csütörtök

Életem első nyaralása szülők nélkül !!!!

Bár a cím egy kicsit csalóka mert életem első nyaralása az egy 3 napos Siófokozás volt a legjobb barátnőmmel úgy két éve a vizsgák után. De az pancsolásról és a bulizásról szólt. Egyszóval kipihentük magunkat (na jó hajókáztunk is).
Szóval életem első nyaralása Harkányba vezetett a legjobb barátommal (jól olvasod nincs félreírás Z-vel voltam)
Ennek az az elő története az,hogy eleinte úgy volt hogy többen megyünk, de mindenkinek úgy alakult hogy nem értek rá. Maradtunk ketten, de akkor már úgy voltunk vele hogy megérdemeljük a pihenést simán mehetünk ketten is.
Tehát 2015 augusztusába nekivágtunk az autópályának és leutaztunk Harkányba. De mielőtt elértük volna a végcélt megálltunk Pécsen ahol egy csodálatos (fél)napot töltöttünk.
Pécs a Tv-toronyból

Első utunk a pécsi tv-toronyhoz vezetett ahova busszal mentünk fel. A kilátás egyszerűen elképesztő volt (bár ez lehet hogy csak én élveztem mert Z-nek van egy kicsi tériszonya). Bár nem volt a legjobb idő így is egész jó képeket tudtam készíteni a városról. Eleinte úgy terveztük hogy a toronyban ebédelünk, de mivel akkor még nem voltunk éhesek így erre a város főterén került sor. Miután visszajöttünk a Tv-toronyból (ami kb. 1 órás program volt). Besétáltunk a központba és közbe megnéztük a Székesegyházat ami sajnos valamiért nem volt nyitva így csak kívülről csodálhattuk meg. A séta után már kellően megéheztünk úgyhogy végül is egy kabakosnál kötöttünk ki a téren ahol jól teleraktuk a bendőinket.
Ebéd után, mivel tudtunk hogy mindent nem tudunk megnézni egy nap alatt igy a városnéző vasút mellet döntöttünk és minden fontos tudnivalót megtudtunk a fontosabb látnivalókról. Bár szép képeket így nem tudtam készíteni de ennyi baj legyen.
Pécsi Főtér
A Városnézés után úgy döntöttünk hogy még megnézzük a téren lévő Gázi Kászim pasa Dzsámiját. Ezek után én még megszerettem volna nézni a patikus múzeumot, de egyszerűen nem találtuk úgyhogy megelégedtem egy fagyival ami hatalmas adag volt és isteni :D
Itt már nagyon ránk járt az idő és tudtuk hogy 6-ig el kell foglalnunk a szállásunk. Ezért egy light-os sétával vásárlással és nézelődéssel visszasétáltunk a pályaudvarig ahol a kocsi állt. Visszafele sétával még egy  kukkantást vetettünk a Zsinagógára is.
Ez után még egy fél órás kocsikázás várt ránk Harkányig. Ahol elfoglaltuk a szállásunk. Megkell hogy mondjam nagyon fura volt hogy mindent mi intéztünk hogy nekünk kellet becsekkolni és nem a szülők csinálták ezt.
Este már nem csináltunk semmit filmeztünk pihentünk meg lementünk vacsorázni ami szoba mellé járt

A következő napokról hamarosan olvashattok, hogy mikor az egy nagyon jó kérdés. De azt megígérhetem hogy 1-2 hónapon belül.

Réka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...